név:  
jelszó:  

Regisztráció      
Belépek

Elfelejtettem a jelszavam

Demóletöltéshez kérjük kattintson ide!

Hírlevél

Hírlevelünkkel erőfeszítés nélkül juthat hozzá a cégünkkel, szoftvereinkkel kapcsolatos legfrissebb hírekhez.

e-mail:  

Feliratkozom

Leiratkozom

Partnereink


Linkgyűjtemény

PHP PHP
1095 Budapest, Ipar utca 2/b. 2. emelet 13.     Tel.: (1) 599 9740     Fax: (1) 599 9921 oldaltérkép
e-mail: keresés: keresés

PraxisPro Család

Praxis Pro családorvosi programot felváltotta új szoftverünk a MedMaxPro! Bővebb információért látogasson el a www.medmaxpro.hu oldalunkra, vagy keresse ügyfélszolgálati munkatársainkat.

A nőgyógyászati, szakorvosi, ügyeleti, ill. a magán és üzemorvosi Praxis Pro programokat továbbra is forgalmazzuk.

Praxis Pro Család- és gyermekorvosi szoftver - Felnőtt, gyermek, vagy vegyes körzetben praktizáló orvosoknak

A Praxis Pro szoftver kézikönyve és demo verziója belépés után letölthető!

Ajánljuk azon felnőtt és gyermek körzettel rendelkező családorvosoknak, akik egy komplex egészségügyi ellátó és dokumentáló programmal szeretnék hatékonyabbá tenni mindennapi munkájukat.

A program legfőbb előnyei: egyszerű kezelhetőség, egyenértéküségi lista, vizitdíj nyugta nyomtatás és nyilvántartás, hálózatos működtetés (akár rendelőintézetben is), egyedi statisztikák és lekérdezések, minden kötelező jelentés, naprakész gyógyszeradatbázis és rendelet követés.

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül bemutatjuk a Praxis Pro Család- és gyermekorvosi szoftver jellemzőit, képekkel illusztrálva (részletesebb leírás a kézikönyvben található).

 


TörzskartonKarton

Személyi és TB adat, anamnézis (ezen belül: családi anamnézis, oltások, gondozási, protokoll, leszázalékolás, exitus lap), rizikó faktorok, gondozási lap, állandó gyógyszerek, statisztikák, gyermek specifikus adatok.
A Praxis Pro for Windows tartalmazza a gyermek rendszer elemeit is, azaz a szoftver komplett gyermekorvosi rendszer is. A gyermek-kartonok a felnőtt-kartonok részeként, azok kiegészítéseként jelennek meg a rendszerben, így ha a gyermek eléri a 14. évet, nem probléma a felnőtt rendszerbe való áttérés.


KórlapKórlap

Ellátás-diagnózisok, szűrések, panaszok, vizsgálatok, leletek, labor leletek, receptek, javaslatok, táppénz, gondozás, tovább-küldés (beutalók), dokumentumok, szakellátás, visszarendelés, egyéni kórtörténet, nyomógombok alatt minden olyan feladatot el tud végezni, ami a gyors és megbízható betegellátáshoz szükséges.
A gyors adatbevitelt segítik a Könyvtár modulban lévő (már előre elkészített) és Ön által megszerkeszthető egyéni klisék, szövegrészek, panelek, listák. 

A kórlap mentésekor megjelenik a vizitdíj ablak, amelyen megadható a szükséges összeg, a fizetés jogcíme, a nyugta sorszáma. A nyugta azonnal nyomtatható is.Vizitdíj

Cégünk kapcsolatban áll az Állami nyomda NyRt.-vel, ahol kedvezményes árú nyugtatömbök vásárlására van lehetőség, így legtöbb felhasználónk ezt a költségkímélőbb megoldást választja a nyugták beszerzésére.
Természetesen lehetőség nyílik más formátumú nyugta nyomtatására is. Kórtörténet

Kórtörténet

A rendszeren belül bármikor bármely paciensről időrendi kórtörténetet kérhetünk. Egyrészt egy folyamatos, dátumokkal ellátott időrendi szövegben követhetjük végig a beteg "előéletét", amely nem más, mint a dekurzusok összeragasztása, másrészt különböző szempontok szerinti listákat kérhetünk, mint pl. forgalmi adatok, az elmúlt időben felírt gyógyszerek, táppénzre vételek, diagnózisok, továbbküldések stb. A kórtörténet tartalmazza a beteg allergiáit, krónikus betegségeit, rizikó faktorait, állandó gyógyszereit.Kórlap / Receptírás  

Receptírás

Egyszerre több recept elkészíthető (maximum 20 db.), és az összes egyszerre kinyomtatható (természetesen a nyomtatás a jelenlegi kötelező vényírási szabálynak megfelelő).

A paciens állandó gyógyszerei a szokásos dózisokkal és szokásos adagokkal együtt egy billentyűvel áthívhatók a kartonról és máris nyomtathatók a receptek. Recept-, igazolás- és beutaló nyomtatása pacienstől függetlenül is lehetséges a KÖNYVTÁR menüpontban. A gyógyszerfelírást többek között egy beépített és folyamatosan frissített gyógyszerkönyvtár segíti, amely több mint 7 900 készítményt tartalmaz, és amelyben minden készítményről 2-3 oldalas leírás található (hatóanyag, szokásos dózis, mellékhatások, ellenjavallatok, szedéssel kapcsolatos információk, stb.) Az orvos összeállíthat egy saját könyvtárat is, amely betegségcsoportonként tartalmazza az általa gyakorta használt készítményeket, és létrehozhat egy saját magisztrális könyvtárat is. A készítmény kiválasztása történhet név, ATC kód, hatóanyag szerinti csoportosítás szerint, de segítséget kap a helyettesíthető készítmények költség-viszonyairól is (beteg, TB, stb. szempontok szerint).

Szintén a receptírás lapon található a folyamatosan frissített segédeszköz állomány, valamint a saját készítményekkel bővíthető magisztrális készítmények adatbázisa is.


Állandó gyógyszerek

Állandó gyógyszerek

Adott beteg állandó gyógyszerei nyilvántarthatóak (max. 40 db).

Egyszeri beállítás után a program megjegyzi, hogy adott gyógyszert milyen diagnózisra, milyen dózisban és adagolással, milyen jogcímre (általános, közgyógy keret, EÜ90%, stb.) szoktuk felírni. Szintén itt adható meg, hogy a gyógyszert szakorvosi javaslatra adjuk-e ki.

A "Költséghatékonyság" gombbal (KLTS.HAT.) könnyedén kiszűrhetők azok a gyógyszerek, amelyek nem felelnek meg az OEP által előírt költséghatékonysági szempontoknak.


Gyógyszeradatbázis

Gyógyszerlista

A rendszeresen frissített gyógyszeradatbázisban megtalálhatók a hivatalos és aktuális gyógyszerek, azok teljes neve, kiszerelése(i), hatóanyaga(i), támogatottsága, rendelhetősége, ára.

A gyógyszeradatbázisban lehetőség nyílik gyógyszernév és hatóanyag szerinti keresésre, valamint ATC csoportok szerinti keresésre/szűrésre, gyártó szerinti keresésre/szűrésre.

Egy adott gyógyszer választásakor megjelenik a hozzá tartozó -a kötlséghatékony gyógyszerfelírás szempontjából fontos- OEP-egyenértékűségi táblázat, majd az OEP által a gyógyszerhez ajánlott diagnózisok is. Ez a két funkció könnyedén ki is kapcsolható a programban (részletes leírás a kézikönyvben). 

Gyógyszerleírás

A gyógyszereknél elérhető a hozzájuk tartozó részletes gyógyszerleírás is (pl. minőségi és mennyiségi összetétel, terápiás javallatok, adagolás, ellenjavallatok, figyelmeztetések, interakciók, mellékhatások, engedélyszámok, tárolási előírások, stb.).

 

 Jelentések készítése

Jelentéskészítés

A szükséges jelentések egy adott oldalon elérhetőek és egyszerűen elkészíthetőek.

Floppyra menthető -többek között- a családorvosi körzetek számára szükséges heti táppénzes jelentés, havi változásjelentés, havi ambuláns jelentés és havi forgalmi napló (B300-as jelentés) valamint ezek mellett automatikusan nyomtatásra kerül az előírt kísérőjegyzék is. Sok megyei OEP kérni szokta, hogy a floppy tartalmát is küldjék el nekik kinyomtatva. A Praxis Pro-ban természetesen ezt is pillanatok alatt megtehetjük.

A szoftver arra is fel van készítve, hogy a jelentési kötelezettség e-mailen keresztül is küldhető legyen (viszont jelenleg kötelező floppy-lemezen elküldeni).

 


Statisztikák, forgalmi lekérdezések

Forgalmi lekérdezés

A Praxis Pro beépített mechanizmusainak köszönhetően részletes és testreszabható lekérdezések készíthetők, többek között pl.:

adott időszakra/adott betegre vonatkozó forgalmi napló, receptfelírások, diagnózisok, beutalók, vizitdíj-lista, ellátási toplista, stb.

Minden lekérdezés nyomtatható, valamint fájlba menthető, valamint a képernyőn is megjeleníthető.

A szoftverben egyedi lekérdezések is elkészíthetőek.


TAJ-szám ellenőrzés

2007 októberében szoftvereinkbe bekerült az online TAJ-szám ellenőrzés lehetősége.
A TAJ-szám ellenőrzése közvetlenül a Praxis Pro-ban, minden kórlap nyitásánál lehetséges, és szinte semennyi plusz időt nem vesz igénybe.